كبده الاسكندراني ,احسن طريقه لعمل كبده الاسكندراني
كبده اسكندراني
طريقه عمل الكبده الاسكندراني :
الكبده الاسكندراني من اشهراكلات الشعبيه المصريه ,وأكثرشهره في محافظه الاسكندريه.
ورغم من ان اغلبيه المطاعم تقدم الكبده الاسكندراني الا ان تظل عربيه الكبده من أشهر المأكولات في الشارع المصري.
وسوف نقدم في هذا مقال أحسن طريقه لعمل الكبده الأسكندراني مثل عربيات الشوارع.
مقادير
↓↓↓↓↓
نصف كيلو كبده شرائح رفيعه .
معلقه ثوم مفروم
ربع كوبايه خل
نص كوب زيت
معلقه ملح
نص معلقه كمون
طريقه التحضير
↓↓↓↓↓
تسخن طاسه ويوضع فيها زيت حتي يسخن و نضع الكبده حتي تشوح و يتغير لونها ثم نضع الثوم و نستمر في تقليب .
ثم نضع الخل و الملح و الكمون ونترك الكبده حتي تنضج .
مقترحات للتقديم ↓↓↓↓
يمكن تقديم الكبده مع العيش الفينو او البلدي مع سلطه الطحينه او مخلل مع بطاطس محمره او بطاطس شيبسي.
تعليقات
إرسال تعليق